Je kan een skatepark natuurlijk neerzetten vanuit de gedachte dat er behoefte is,
een plek, budget en klaar. Maar… vergeet niet alle betrokkenen in beeld te hebben en te betrekken bij dit project!
Het komt wel eens voor dat er een skatepark gerealiseerd is in een wijk/buurt zonder dat de omwonenden er genoeg bij betrokken waren. Dit zorgt voor frictie tussen de gebruikers en omwonenden, met name op het gebied van overlast, afval en soms ook drugsgebruik (er zijn zelfs skateparken in Nederland gesloopt hierdoor). Door buurtbewoners mee te nemen in het proces waarin zij ook hun wensen en behoeften uit kunnen spreken word de kans tot irritatie een stuk minder.
Elke Urban sporter is anders, de één houdt van hoge stijle ‘ramps’ die verticaal eindigen (‘vert‘) en de ander ziet liever een lage ‘ledge’ waarop technische manoeuvres uit gevoerd kunnen worden (‘street‘). Dan heb je ook nog de bowl rijders, zij houden er weer van om door een grote kom te racen (‘bowl‘). Uiteindelijk zien we steeds vaker ‘pumptracks‘ verschijnen in Nederland, hierop volg je een parcours en maak je snelheid door gebruik te maken van bulten door middel van pumpen. Dit zijn in principe vier verschillende disciplines die in bijna elke urban sport voorkomen. Om tot een goede combinatie te komen tussen deze disciplines zijn ontwerp sessies nodig waarin wij de gebruikers mogelijkheden laten zien en zij in discussie met elkaar gaan hierover. Er bestaat niet zoiets als het perfecte skatepark en daarom moeten de gebruikers (onder begeleiding van Waalhalla) er samen over sparren en concessies maken over obstakels die voor elke gebruiker wenselijk is.
Waalhalla is erg actief op het gebied van social media en heeft hierin een erg groot bereik. Het bereiken van de gebruiker of buurtbewoner in uw gemeente voor een ontwerp sessie of een inspraak mogelijkheid is de expertise van creatief directeur Ruben Smulders. Door middel van social media kan Waalhalla de doelgroep op de hoogte houden van ontwikkelingen, enthousiasmeren en bij elkaar krijgen wat voor gemeenten een hoop werk scheelt.
Binnen verschillende gemeenten in Nederland is Waalhalla gevraagd om langs te komen met haar eigen mobiele skatepark. Dit skatepark bestaat uit verschillende elementen waarbij kennis gemaakt kan worden met de verschillende obstakels (vert, bowl, street en pumptrack) die een skatepark kan bevatten. Hiervoor neemt Waalhalla docenten van verschillende urban sports en het benodigde materiaal mee. Buurtbewoners krijgen dan workshops in de verschillende sporten om te voelen hoe leuk het wel niet is. Het doel van deze activiteiten is om bewustwording, draagvlak, community building en enthousiasme te creëren voor urban sports en skateparken.
Bent u een enthousiast urban sporter of een geweldige gemeente die behoefte ziet naar een (nieuw) skatepark in de buurt, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.