Welkom terug 

NYMA

NYMA is allesbehalve een leegstaand terrein, ver weg van de bewoonde wereld. Verschillende ondernemers gebruiken de terreinen en gebouwen op tijdelijke basis. Dat zijn onder andere De Cultuurspinnerij met zo’n 40 ondernemers, Crossfit Waalfront, NYMA Outdoor Gym en natuurlijk Skatepark Waalhalla.

De industriële sfeer en de ligging direct aan de Waal maken van het NYMA terrein de ideale plek voor vette evenementen. Sinds het voorjaar van 2019 is het mogelijk hier evenementen te organiseren.

Gemeente Nijmegen is eigenaar van het gebied en zal deze gronden in erfpacht uitgeven. De gebouwen zullen in fases onder marktconforme voorwaarden worden verkocht aan (samenwerkende) ondernemers. Rekening houdend met de staat van de gebouwen, want daarin zal flink geïnvesteerd moeten worden (betonstructuren zijn kapot en daken lekken). Met huurdifferentiatie wordt plek geboden aan verschillende ondernemers. Voor alles geldt dat het wel moet passen bij de visie op het gebied. Lees meer over de gebouwen en huurprijzen in de open oproep die is gedaan en het Ontwikkelplan.

De toekomst van het NYMA terrein © De smeltkroes
Teamrider Carus met de NYMA toren op de achtergrond © Aaron Zwaal

.

,

Ook de omgeving van NYMA is in ontwikkeling: door de komst van stadsbrug De Oversteek, de herontwikkeling van het bedrijventerrein Mercuriuspark en de nieuwe woonwijk Waalfront.

De voormalige Honigfabriek in het Waalfront ligt dichtbij en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een (tijdelijke) culturele hotspot. Tot 2021 kunnen ondernemers blijven, daarna moet er plaats gemaakt worden voor woningbouw.

Naast NYMA wordt de energiecentrale veranderd naar een duurzaam energielandschap (Engie) met verschillende vormen van energieopwekking, zoals zonne-energie.

NYMA wordt stap-voor-stap ontwikkeld. Er is geen vast plan, wel een visie op hoe het gebied straks zou moeten worden. Er wordt ontwikkeld vanuit vertrouwen in de samenwerking en het benutten van kansen die langskomen. Dit betekent ook dat de organisatie in ontwikkeling is.

Waar de herontwikkeling begon met een samenwerking tussen gemeente Nijmegen en een aantal ondernemers, is het uitgegroeid naar een Ontwikkelteam met een kwartiermaker en een Ondernemerscoöperatie als vertegenwoordiger van de ondernemers. Daar hebben zich twee ontwikkelaars – Lingotto en Klokgroep – bijgevoegd.

Het Ontwikkelteam NYMA heeft een Ontwikkelstrategie en Ontwikkelplan opgesteld, waarlangs NYMA stap-voor-stap wordt ontwikkeld.
Bekijk ook het filmpje: Zo ontwikkelen we NYMA.

Voor het echt realiseren en uiteindelijk beheren van NYMA zal de organisatie zich ook blijven ontwikkelen. Denk aan verschillende Ontwikkelcombinaties die de realisatie op zich kunnen nemen en een beheerorganisatie NYMA die verantwoordelijk wordt voor het beheer van het vastgoed, de openbare ruimte en het huurdersbeheer.

Lees meer over de toekomst en geschiedenis van NYMA via de links.

Hulp nodig?
Neem dan contact met ons op