Welkom terug 

Over ons

Sinds 2008 het centrum voor Urban sports & Cultuur

-waalhalla-

Waalhalla is het indoor skatepark van Nijmegen! Samen met gedreven vrijwilligers en locals is het skatepark gebouwd. Hier kun je jouw skate skills ontwikkelen. Mocht je nou niks hebben met skaten, maak je geen zorgen. Waalhalla biedt verschillende workshops aan en heeft een breed cultureel aanbod.

In 2009 opende Waalhalla haar deuren. Met behulp van een aantal gemotiveerde vrijwilligers werd in de maanden voor de opening hard gebouwd aan een uniek, indoor betonnen skatepark (de enige in Europa op dat moment). Later werden hier een kantine, een kleine skatewinkel, en een plek om workshops (graffiti, dj, etc.) te verzorgen aan toegevoegd. Jaren lang is de hal uitgeleefd voor de urban sports en underground dance cultuur.

Helaas moest in 2015 Waalhalla haar deuren sluiten omdat het pand gesloopt werd. Gelukkig werd er, na een geweldige optocht door de bezoekers van Waalhalla naar het stadhuis, gewerkt aan een nieuwe plek.

Waalhalla op de NYMA

In 2016 opende Waalhalla haar nieuwe skatepark, vlakbij haar oude locatie. Strak aan de rivier de Waal en met een prachtig uitzicht op de drie bruggen van Nijmegen. Dit keer met een café voor de bezoekers, een podium voor culturele en maatschappelijke activiteiten, een skatewinkel met alle hardware die nodig is om een van de disciplines te kunnen beoefenen, en een grote ruimte voor alle workshops.

Waalhalla is tevens een erkend leerbedrijf en biedt onderdak aan gemiddeld 16 stagiaires per jaar, van culturele en maatschappelijke vorming studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen tot grafische en ruimtelijke vormgevers van het Grafisch Lyceum Utrecht. Een mooie plek om je te ontplooien en te leren van anderen.

Hulp nodig?
Neem dan contact met ons op