Welkom terug 

Nimma Sportzomer

Vijf evenementen in vijf stadsdelen

Samen met lokale sportaanbieders en andere partners hebben we een breed aanbod van olympische en paralympische sporten samengesteld. Verspreid over de vijf evenementen in de vijf stadsdelen van Nijmegen. Bij elk evenement staat er een andere tak van sport centraal.

Of je nu al een sportliefhebber bent of op zoek bent naar een nieuwe leuke manier om in beweging te komen, Nimma Sportzomer heeft voor iedereen iets te bieden.  Hieronder vind je alle informatie van de vijf evenementen. 

Sportwethouder Jean Paul Broeren ontsteekt het Nimma Sportzomer vuur op zaterdag 25 mei om 10 uur tijdens het watersport event Optimist on Tour. Iedereen is welkom.

Tijdens de Olympische spelen in Parijs 2024 is het aantal Urban sporten uitgebreid. Zo zijn skateboarden en breaking (breakdance) toegevoegd aan het programma in de Franse hoofdstad. 

Diverse sporters op het gebied van BMX, WCMX, skateboarden en breaking laten in Nijmegen-West op zaterdag 15 juni hun toffe tricks zien. Ook kun je te gekke demo’s bekijken en is er een breaking competitie. Tot slot kun je de uitdagende sporten zelf uitproberen met verschillende workshops. 

Handig om te weten

  • Zaterdag 15 juni 2024  van 15.00 tot 18.00 uur
  • Locatie: Waalhalla, Winselingseweg 12 in Nijmegen
  • Voor jongeren van 12 jaar en ouder
  • Het is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden 

Show wheelchair skills team en workshop rolstoelvaardigheid

Zit je in een rolstoel? Laat deze dag dan vooral niet aan je voorbij gaan! Het wheelchair skills team is deze dag ook aanwezig om hun stunts te showen in het skatepark. Maar ook jij kan deze dag werken aan jouw vaardigheden door mee te doen aan een clinic rolstoelvaardigheid.

Ben je benieuwd naar deze sporten en wil je dit ook eens uitproberen? Kom dan op zaterdag 15 juni van 15.00 tot 18.00 uur naar Waalhalla en de pumptrack op het Nyma terrein. 

Handige informatie

Nimma Sportzomer zal plaatsvinden op Zaterdag 15 juni.

Hulp nodig?
Neem dan contact met ons op