• Podium

Za - 19 aug
  • Start
  • 20:00
  • Eind
  • 21:00
  • Vvk
  • € 12,50
Tickets

NJO Muziekzomer: Petroesjka

Een samenwerking tussen Waalhalla Skatepark en NJO Muziekzomer

Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Mark Wigglesworth

Regina van Berkel – choreografie en kostuums
Dietmar Janeck – lichtontwerp
Studenten van de dansvakopleidingen van Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main, Anton Bruckner Universität Linz en Star Ballet Mainz – dans
Skaters van Waalhalla – ‘skate-dans’

Skatepark Waalhalla, direct gelegen aan de Waal, vormt het podium voor een bijzondere dansproductie. Terwijl u luistert naar Petroesjka van Igor Stravinsky – vertolkt door het Nationaal Jeugd Orkest met zo’n 100 musici en onder leiding van niemand minder dan Mark Wigglesworth – kunt u uw ogen uitkijken. Naast de dansers werken bekende skaters van Waalhalla mee aan de voorstelling en hebben een rol in de choreografie van Regina van Berkel. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de voorstellingslocatie: in tegenstelling tot in een normale theaterzaal zult u tijdens deze flitsende voorstelling uw blik niet statisch naar voren gewend houden, maar constant in het rond kijken naar alles wat om u heen gebeurt.

Tijdens eerdere Muziekzomers gooide Regina van Berkel samen met toneel- en lichtontwerper Dietmar Janeck al hoge ogen met o.a. de dansvoorstelling Music for a Summer Evening in Radio Kootwijk (2014). Ook een groot succes was het programma Workers Union, in 2015 opgevoerd in de oude spinnerij De Vasim, gelegen in hetzelfde gebied in Nijmegen als Waalhalla. Regina en Dietmar zullen ook deze zomer weer zorgen voor een baanbrekende show!

De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.
Let op! Waalhalla is toegankelijk voor rolstoelen, maar er is geen invalidentoilet.

Muziekzomermenu
Na afloop van de dansvoorstelling Petroesjka met het NJO o.l.v. Mark Wigglesworth in Waalhalla kunt u plaatsnemen in Restaurant De Meesterproef voor een overheerlijk Seizoensmenu à
€ 29,50:

Voorgerecht: Gecomprimeerde perzik, ricotta, olijvenkruim, kervel en peterselie-olie
Hoofdgerecht: Eendenborstfilet en -bout, meiraap, romainesaus, bimi en pommes chateau
Nagerecht: Gemarineerde aardbeien, citroentijmsiroop, hangop, sinaasappel, zwarte peper meringue en karnemelkijs

Graag van tevoren reserveren via demeesterproefnijmegen.nl/reserveren o.v.v. ‘NJO’ (dit kan t/m de middag van 19 augustus).